Vandring på John Bauer-leden 2005

2005-07-09

Text och bild av Peter Andrén

peter.andren (snabel-a) gmail.com

Denna mycket korta reseberättelse är skriven mer än fem år efter själva vandringen ägde rum. Jag har lagt upp den här sidan främst för att min rutt kanske kan vara användbar för någon. Ibland undrar jag varför jag sparar spåren från min GPS eftersom jag inte verkar göra något med dem, så nu lägger jag upp spåret för delar av John Bauer-leden till allmänhetens nöje och glädje.

Den här sidan ligger här i stort sett uteslutande för att rutten ska kunna studeras. Min målsättning med att vandra John Bauer-leden var att gå lite längre än an vanlig dagsetapp på en dag. Till slut blev det 66.4 kilometer, vilket ju är rättså långt för en dags vandring.

Som synes i höjdprofilen nedan var det väldigt enkel vandring. Backen från Huskvarna upp till ledens egentliga start vid IKHP-stugan är en riktigt mördare, men sen är det i stort sett backfritt resten av leden.

height_prof.png

Anledningen till denna långa dagsvandring var att jag höll på och planerade för en tältfri vandring längs Kungsleden och mina beräkningar visade att jag skulle behöva vandra lite drygt 50 kilometer en dag (på "mittendelen" där det inte finns några STF-stugor). Nu löste sig det problemet med att jag gick till Västerfjäll och sov där, så jag kom aldrig över lite drygt 30 kilometer längs Kungsleden om jag minns rätt.

Jag var rejält sliten när jag kom fram till Gränna sent på kvällen. Speciellt var det fötterna som tagit stryk, mest på grund av ett dåligt skoval. Jag tycker helt klart att det kan vara värt att prova att gå lite längre någon gång. Själv när jag en dröm om att vandra 100 kilometer på en dag, men man måste nog ha fötter av stål då.

Copyright © 2009–2010 Peter Andrén