Vandring på Anebyleden 2004

2004-05-20 — 2004-05-22

Text och bild av Peter Andrén

peter.andren (snabel-a) gmail.com

Denna mycket korta reseberättelse är skriven mer än fem år efter själva vandringen ägde rum. Jag har lagt upp den här sidan främst för att min rutt kanske kan vara användbar för någon. Ibland undrar jag varför jag sparar spåren från min GPS eftersom jag inte verkar göra något med dem, så nu lägger jag upp spåret för Anebyleden till allmänhetens nöje och glädje.

Anebyleden är dock lite speciell för mig eftersom det var den först vandringsleden jag gick efter att jag bestämt mig för att börja med vandring "på allvar". Jag köpte ett tält (mitt kära Vaude Taurus II) och letade efter en led som låg i närheten av Linköping.

Av någon konstig anledning verkar jag inte ha några bilder från denna vandring. Jag kan inte minnas om jag hade eller inte hade min kamera med mig, men jag har ett svagt minne att jag glömde den hemma. Ja, så var det nog — jag hade extrabatterier med mig, men kameran låg hemma.

Jag ser i min GPS-logg att jag gick ganska långa dagsetapper: 32,3 km första dagen, 30,3 km andra dagen, och 31,9 km sista dagen. Jag minns det inte men kanske hade jag 30 km om dagen som ett mål. Min rutt kan detaljstuderas i Google Maps.

Det jag minns med tydlighet var att detta var mitt första möte med fenomenet "vandringsleden som ingen vandrar på". Stängselpassager var igensatta med taggtråd, ledmarkeringarna var helt borta på kalhyggen och snäppet värre på stora områden med ungskog, och på en del ställen såg det ut som att ingen gått på femton år alternativt att man släppt ner ledstolparna från en helikopter. Men det är ju alltid en trevlig form av träning att vandra lite.

Copyright © 2009 Peter Andrén